Na een kuvaszloze periode van ongeveer een jaar, besloten we om een nieuwe kuvasz te nemen, geen puppy maar een herplaatsing. Sissy was de eerste serieuze kandidaat, aangezien ze al maanden in de etalage stond en er maar niemand voor te vinden was. Ze kwam uit Hongarije, maar had geen papieren.

Maar de informatie over haar was niet zo positief. Blijkbaar had ze de pest aan met name kleine honden, voor ons niet echt een aantrekkelijk perspectief. Toch zijn we gaan kijken. En inderdaad was de eerste ontmoeting verbaal gezien zeer heftig. Maar na enkele minuten negeerde ze de heelers volledig.


Achteraf bleek ze heel erg zachtaardig te zijn en 100% te vertrouwen ten opzichte van mensen, bij het eten of bij een speeltje. Ze ging fantastisch om met de heelers, die haar domineerden. Later kreeg ze ook andere hondse vrienden, hoewel er een paar bleven die ze niet kon uitstaan.

Ons huis was haar eindbestemming en ze "leed" onder spelen in de tuin en vakanties in Hongarije, "Streichel-einheiten" en lange wandelingen.

Maar aan alles komt een einde. Op 4 december 2006 moesten we besluiten om haar vanwege uitzaaiïngen van borstkanker in te laten slapen. De pijn was te erg geworden. In onze herinneringen was het uiteindelijk een heerlijke hond die zelfs in de situatie dat de thuiszorg in en uit liep om Trudi te verzorgen, volledig betrouwbaar was.

We hebben haar ongeveer 5 jaar gehad. Een heerlijke tijd met een uiterst lieve en bescheiden hond. Misschien geen echte kuvasz, maar wel een maatje.