2 maart 2000 - 24 januari 2017


Bangle is de eerste in Nederland geboren Heeler. Ze kwam als eerste in een nestje van drie. De andere twee zijn Basil (woonde in Noorwegen) en Blossom. Deze twee zijn beide in december 2012 overleden aan kanker.

Bangle lijkt in veel opzichten op haar moeder. Ze is een tikkeltje bescheidener en heeft altijd meer trek. Maar uiteindelijk overvleugelde ze in een aantal gevallen haar moeder.

In de roedel

Ten opzichte van Geena is er een wat onduidelijke machtsverhouding. Meestal toont Geena zich iets dominanter, maar het ontloopt elkaar niet veel. 

Bangle is een zachtaardige hond, altijd vrolijk, altijd smekend om eten. Ze is verder erg aanhankelijk en wil graag werken voor de kost. Dat hebben we zeker gemerkt, toen ze aan haar showcarrière begon. Ze doet het perfect met Wendy, alsof ze al jaren geoefend hebben. En toen ze werd voorgebracht door iemand die ze helemaal niet kende, was ze na één snoepje al helemaal om en werkte zich in het zweet voor Simone/snoepjes. Ze werd toen zelfs Beste van het Ras, op de Eurodog Show in Leeuwarden, onder keurmeester Jan de Gids. Ze was toen 11 1/2 jaar oud.

Showtijger

Tijdens de Winner van 2012 keurde mevr. Charlotte Høier. Bangle werd uitgebracht in de veteranen-klasse en ze liep toen al hard naar de 13 jaar. Het keurverslag wil ik u niet onthouden, want ik ben er enorm trots op:


What a wonderful nearly 13 years old veteran. So full of herself. And what a quality she has! Unfortunately she is too fat. I love her with passion and she must be a joy to have in the house.

Het leverde haar het res. CAC op.

Bangle, KCM 2013: Best Veteran


Bangle, KCM 2015: Best Veteran


Ze is, zelfs voor een Heeler stokoud geworden: in maart 2017 zou ze 17 jaar zijn geworden maar ze overleed in januari 2017, 1 1/2 maand voor haar verjaardag. Een darminfectie werd haar fataal!