Geboren 1 juli 2008


Op 23 augustus 2008 kwam Abby bij ons in huis. Het is een schat van een hond, open, onbevangen, zachtaardig. Ze paste zich snel aan aan ons huishouden.

Allemansvriend

Al snel volgde Abby op straat goed aan de riem. Ze toont geen angst voor vreemde honden, in het begin zelfs bijna het tegendeel. Intussen is ze wel wat voorzichtiger geworden, maar nog steeds vindt ze alle honden leuk. 

Het oliekannetje in de roedel

Thuis speelt ze veel met Geena en Lynne, en in het verleden soms met Bangle en Marple. Op een of andere manier lukte het Abby om zich zodanig in de roedel op te stellen, dat ze erg veel voor elkaar krijgt. Ze overleefde zelfs een voedseldiefstal uit Marple's etensbakje, een wereldprestatie. Ze ontwikkelde zich al snel tot een welgeschapen jonge dame, en ze is een charmeur. Ze lijkt in dat opzicht op Marple. Ze geniet van het leven. In onze roedel was ze duidelijk de "rode-lantaarn-draagster", maar dat is intussen veranderd. Ze is na het overlijden van Bangle nu de leider in de roedel geworden. Ze heerst met zachtheid: als er ruzie is gaat zij erop af "met een oliekannetje" om het allemaal te sussen en soepeltjes te laten verlopen.

Ik heb ook wat video's gemaakt. Als u ze wilt bekijken, klik dan hier. Bedenk wel dat het laden even tijd kan kosten.

Op de Winner show 2009 in Amsterdam deed Abby het uitstekend. Ze genoot op de show van alles (maar vooral van de koekjes) en behaalde daar haar eerste successen. Ze werd Jeugdwinster en Winster en kreeg het CAC van John Wauben. Als u kijkt naar de video, let dan op de constant kwispelende staart!