Geboren 23 maart 2013

De laatst aangeschafte loot aan onze Heelerboom is Cilla, Marmalade's Lydia Black. Ze is een dochter van het zusje van Abby, Marmalade's Drama Queen.


Cilla kwam bij ons samen met haar zusje Marmalade's Lady Marmalade, aka Fizz. Het werd een dolle boel met twee vrolijke actieve pups en een stel gekke oudere heelers, met aan de top Lynne en Geena.

Nu Fizz definitief naar Engeland is verhuisd, komt het ware karakter van Cilla boven: een zeer zachtaardige bescheiden hondje, dat desal-niettemin haar zin weet door te drijven. Haar aanvankelijke terughoudendheid ten opzichte van het bezoek is helemaal verdwenen. Dat duurde een paar dagen, toen was het over.

Ze weet haar plaats, maar zeker rond etenstijd zoekt ze haar grenzen op. Daarbij doet ze zich ouder voor dan ze is en probeert zich op het eten van m.n. Bangle te storten: dat ouderen-hapje schijnt heel erg lekker te zijn. Zij is daarom de eerste hond, die het voor elkaar gekregen heeft dat we de maaltijden gescheiden opdienen.

Na geruime tijd viel het ons op dat haar gangwerk niet goed was. Door een publicatie op Facebook werden we op het spoor gezet van de chiropractie. Die behandelingen hebben een enorm positief effect op Cilla's gangwerk én gedrag gehad.